BAZEN OTVOREN SUTRA OD 11 SATI: Tri dana ulaz besplatan

Na zrenjaninskim bazenima sutra u 11 časova, zvanično počinje sezona kupanja, a prva tri dana za sve posetioce ulaz je besplatan. Do kraja nedelje i Peskara će biti spremna za kupače. Na ovim gradskim kupalištima danas je, sa saradnicima, bio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Javna ustanova Sportski objekti” upravlja bazenima, kao i do sada, a “Peskara”, kao i izletišta “Tisa” i “Motel” su promenili upravljača i sada su u nadležnosti Gradske stambene agencije.

– Nekoliko godina unazad ulagali smo velika sredstva u rekonstrukciju bazena, otvorenog i zatvorenog, i drago mi je što je ove godine, praktično, bilo neophodno samo da se otvoreni bazen ofarba i dotera – izjavio je gradonečelnik Janjić. – Mnogo dobrih stvari biće na raspolaganju našim sugrađanima koji će ovo leto provesti na gradskom bazenu, insistirali smo i da cene budu povoljnije. Očekujemo da sezona protekne u najboljem redu i da imamo više kupača nego prethodnih godina.

Prema rečima Bojana Mijatova, direktora Javne ustanove Sportski objekti”, ove godine nije bilo obimnijih radova, ali ni oštećenja na cevovodima…

– Ulaznice će biti jeftinije ove sezone – za odrasle 170 dinara, za decu 80, dok je za mališane do pet godina kupanje besplatno – informisao je Mijatov. – Dostupne će biti i vaj-faj mreže, postavljeni su novi suncobrani oko oboda malog bazena, zbog brige o najmlađima, a bazeni su prefarbani novom, profesionalnom bazenskom bojom, plastičnijom i lakšom za održavanje, koja ima garanciju od dve godine.

Tekst i foto B. Jajić

Bazen 2

Bazen 3

Bazen 4