BEGEJ IZ ŽITIŠTA NADMOĆNO OSVOJIO TITULU JESENjEG PRVAKA U PODRUČNOJ LIGI

Bez poraza stigli do trona uz brojne rekorde
Već od samog starta ove sezone u Područnoj ligi Zrenjanin bilo je jasno da su Žitištani okupili odlične igrače i sastavili sjajan tim. Polusezonu su očekivano završili na prvom mestu i postavili rekord koji dugo neće biti oboren. Žitištani nisu doživeli nijedan poraz, a jedina dva boda su izgubili u gostima kada su se sastali sa drugoplasiranom Kikindom 1909. Na 15 mečeva fudbaleri Begeja su postigli 65 golova. Na čak šest utakmica strelci su pogađali mrežu više od pet puta.
– Nismo imali većih problema na utakmicama, jedino je bilo neizvesno protiv Bilećanina i Kikinde. Od ostalih timova smo znatno kvalitetniji i to smo pokazali na terenu. Imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama – kaže trener Begeja Zoran Lisica.
Žitištani će se povremeno okupljati i trenirati i tokom zimske pauze, a igrači će nastupiti i na novogodišnjem turniru u malom fudbalu. Za proleće nemaju nameru da se posebno igrački pojačavaju, ali razmišljaju o novim fudbalerima.
– Treba da spremimo bonus igrače za nastup u Vojvođanskoj ligi naredne sezone. Imamo dovoljnu bodovnu prednost da možemo da pružimo šansu dvojici mladića da se dokažu. To će nam biti prioritet u prolećnoj polusezoni – rekao je Lisica.
Najbolji strelac ekipe je Slobodan Grbić koji je postigao 20 golova, a drugi golgeter je Robert Bakoš sa dva gola manje. Tako su pomenuti fudbaleri postigli više od polovine golova za Begej, a zanimljivo je da su oni sa ukupno postignutih 38 golova imali bolji učinak nego 14 timova u ligi.
Ove jeseni su za Begej iz Žitišta nastupali: Danilo Pustinjaković, Marko Daljević, Milivoj Markov, Mladen i Marko Novak, Goran Grujić, Strahinja i Ognjen Umićević, Jovo Mijatović, Dejan Stanojević, Milenko Milaković, Nikola Topolić, Risto Nadaždin, Nikola Ristić, Srđan Mijatov, Luka Ivanov, Stefan Svjetlica, Igor Bićanin, Goran Prošić, Robert Bakoš, Slobodan Grbić, Dušan Radenković, Aleksandar Martinović i Zdravko Miljević.
N. M.