U RADNIČKOM ZRENjANIN ANALIZIRAJU SEZONU I PLANIRAJU KAKO DO OPSTANKA U SRPSKOJ LIGI

Ekipi nedostaje golgeter
Na početku sezone u Srpskoj ligi Radnički Zrenjanin je imao ozbiljne planove kada je reč o plasmanu na tabeli. Ispostavilo se da je snaga protivnika i jačina lige za njih bila nepoznanica, pa su jesen završili u zoni ispadanja. Trener Dragan Jović ipak smatra da proleće može da donese boljitak.
– Ekipe iz sredine tabele nisu bodovno daleko odmakle. Timovi koji se bore za opstanak osvojili su samo četiri boda više od nas. Imali smo dosta problema jesenas, mučila nas je neefikasnost, a na klupi su kao rezervni igrači sedeli juniori koji su još uvek neiskusni za ovu ligu. Za prolećni deo sezone moramo da se pojačamo, trebaju nam trojica kvalitetnih igrača – zaključuje trener Radničkog.
Jović je Radnički preuzeo u sedmom prvenstvenom kolu, a do tada je ekipu vodio Darko Nović. Zrenjaninci su na 14 utakmica zaradili 35 žutih i tri crvena kartona. Protiv njih je dosuđeno pet penala, a zanimljivo je da se arbitri nijednom nisu odlučili da pokažu na belu tačku u korist Radničkog. Najviše vremena na terenu proveo je Aleksandar Čigoja koji je 13 puta bio starter i zabeležio je 1124 minuta na terenu. Sledi Dalibor Janjanin sa 1100 minuta na isto toliko mečeva.
Za Radnički je čak 10 igrača postiglo golove. Samo Igor Tatić i Nikola Krstinić pogađali su mrežu dva puta, a ostali samo po jednom. Nedostatak izrazitog gol igrača je veliki problem Zrenjaninaca i to je pozicija koju rukovodstvo tokom zime mora hitno da popuni kvalitetnim fudbalerom.
Tokom jeseni za Radnički je nastupilo 22 igrača od kojih su 20 dočekali poslednje kolo u timu. To su: Milan Stefanović, Nemanja Radović, Nedeljko i Mile Šarenac, Alaksandar Čigoja, Dalibor Janjanin, Igor Tatić, Nikola Krstinić, Nikola Bogić, Nikola Grbić, Aleksa Živanov, Marko Samardžić, Miroslav Džajski, Vladimir Jeftić, Nemanja Stanimirović, Petar Bogdanović, Jovan Runjevac, Marko Kovačević, Nikola Bjelica i Marko Govedar.
N. M.