BELO BLATO: Seoska slava

Tradicija obeležavanja seoskih slava nastavlja se ovog vikenda i u Belom Blatu. Od petka do nedelje, Beloblaćanke i Beloblaćani ugostiće svoje rođake raseljene po čitavom svetu, kao i one iz bliže i dalje okoline.

bb2

– Biće to prilika da se evociraju uspomene iz nekog drugog vremena i da se, bar na kratko, zaborave  svakodnevne brige. A to je u Belom Blatu, naseljnom plemenitim ljudima, itekako moguće. Jer, što bi rek’o Lala, biće tu svega i svačega i za svako oko ponešto. Pa ko stigne, nek ugrabi ono što mu je od volje. Šatre duž centralnog šora prepune gostiju , ringišpil na sred sela, kretoši, liciderska  srca, svileni bomboni i ostale đakonije… -najavili su predstavnici Organizacionog odbora „Dana Sela“.

bb3

Najavljeno je i da će u petak, 29. septembra, biti položeni venci na spomen obeležje žrtvama II Svetskog rata, nakon čega će biti održana svečana sednica Saveta MZ, a potom ručak za zvanice.

Subota je tradicionalno dan društvenih organizacija, sa „Šicarom“, lovačkim takmičenjem u gađanju glinenih golubova, kao centralnim događajem za taj dan. U nedelju Udruženje rekreativnih ribolovaca „Linjak“, potpomognuto od strane MZ, organizuje „Beloblatsku riblju čorbu 2017.“, koja je takmičarskog karaktera.

bb4

Za učešće u takmičarskom delu moguće je prijaviti ekipu  na sledeće brojeve telefona: 064/178-19-97 i 064/312-80-67. Svakako da će biti i ostalih sadržaja  koji prate ovakvu svetkovinu, dok samo selo, sa svojim specifičnostima, nikoga  neće ostaviti ravnodušnim.