Besplatni udžbenici za sve đake prvake!

Piše: Dalibor Bubnjević

Lokalna samouprava mora biti servis građana! Sve suprotno navedenom je besmisleno. Na žalost, prethodnih godina neretko smo bili svedoci
(ne)celishodnog ponašanja čelnika. Umesto da im u fokusu bude Njegovo veličanstvo građanin/ka, bavili su se sami sobom. Sva sreća demokratija deluje, pa su skončali na marginama političkog (stranačkog) života.
Verovatno se pitate na čemu se zasniva optimizam autora ovih redova?! Odgovor je veoma jednostavan. Dela govore daleko više od reči… Okretanje lokalne administracije ka najširoj populaciji najpre je bilo vidljivo prošle godine. Novac opredeljen za doček Nove godine, odlukom gradonačelnika, (pre)usmeren je za finansiranje lečenja dece.
Iskreno govoreći, u tom momentu mnogi su mislili da je u pitanju populistička mera! Pandedmija je početkom 2021. godine otkazala brojne proslave, pa nije bilo teško biti human. Međutim, sve pesimiste je demantovao ovogodišnji javni poziv. Grad je ponovo zamolio roditelje da se jave kako bi svojim mališanima nabavili neophodne lekove, ortopedska pomagala i sl.
Posebno raduje to što će, prvi put ove godine, svi učenici prvog razreda osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike! Tako će biti rasterećeni porodični budžeti. Bitno je istaći da Grad neće odustati od tradicionalnih poklona. Početkom septembra prvaci će dobiti đačku torbu sa priborom.
Nije problem u novcu već u ljudima! Ukoliko žele dobrobit svom okruženju, nije nužno da ulože mnogo truda. Preduslov je poštenje i odsustvo sebičluka donosilaca odluke.