ZRENANIN BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU POLIKLINIKU I LABORATORIJU: „Family medica” i „Aqualab” spremne za nove pacijente

Nova poliklinika „Family medica” u okviru koje će poslovati i laboratorija „Aqualab”, otvorena je juče, 25. januara. Nalaze se na adresi Cara Dušana 36 i prostiru se na više od 180 kvadratnih metara. Budući pacijenti će imati mogućnost da odrade više od 4.000 analiza, među kojima i visokospecifične koje će ispitivati nemačka kompanija „Synlab”. Katarina Živojinović, direktorka „Family medica” je rekla da je ovo 15. poliklinika koja je otvorena.
– Specifična je po tome što je prva koja u svome sastavu ima doktora biohemije i to je prim. dr Velibor Canić, specijalista kliničke biohemije. Zamišljeno da ustanova sarađuje sa dosta konsulatanata sa strane kao što su pulmolog, kardiolog, psihijatar, neurolog, dečiji fizijatar ali i mnogi drugi – rekla je Katarina Živojinović.
Direktorka je istakla da je cilj pružanja što bolje usluge korisnicima i da ih ljudi prihvate kao porodične lekare, što je jedna od osnovnih ideja poliklinike. Naglasila je da ništa ne bi bilo moguće bez lekara kao što su prof. dr Ljiljana Mirković u oblasti ginekolgije, prof. dr Vojislav Perišić koji je zadužen za dečiju gastroenterologiju, dr Ane Nikolovske specijaliste ultrazvučne dijagnostike i dr Milete Mihajlova, specijaliste interne medicine i nekadašnjeg gradonačelnika Zrenjanina.
Prisutnima se obratio i vlasnik i izvršni direktor „Aqualab” laboratorija, Siniša Vučinić koji se zahvalio dr Mileti Mihajlovu i njegovim sugrađanima koji su pomogli ovaj projekat. Naglasio je da ima dovoljno kadra koji će omogućiti da se odgovori na sve zahteve pacijenata. Nada se da će svoje poslovanje proširiti i na ostale delove Banata.
Doktor Mileta Mihajov je rekao da je naš grad postao bogatiji za zdravstvenu ustanovu visokog renomea.
– Biće zastupljene sve internističke grane medicine. Nadam se da će ovo biti jedan značajan doprinos za dobrobit naših građana i za unapređenje zdravstvene zaštite. Očekujemo saradnju sa svim našim zdravstvenim ustanovama. Mislim da će biti jedna dobra kombinacija i da ćemo lepo raditi u uspešno sarađivati – ukazao je Mihajlov.
Specijalista kliničke biohemije, prim. dr Velibor Canić je istakao da je otvaranjem jedne ovakve poliklinike značajno može da se unapredi zdravstvena struka na jednom mestu i da će uz dobru organizaciju doprineti kvalitetu rada.
– Ova laboratorija će biti jedna ozbiljna laboratorija koja će se baviti ne samo biohemijom i hematologijom nego i imunohemijom. Mislim da će zadovoljiti zahteve kliničara za postavljanje dijagnoza i kasnije lečenje. Smatram da ću svojim znanjem i iskustvom moći da doprinesem na pravi način.

M. Solarov
Foto: Jovan Drndak Njegović