Biciklističko takmičenje u centru grada

Svi avanturisti i pustolovi na dva točka pozvani su da se takmiče na Biciklističkim igrama u subotu na Trgu slobode u 14 časova. Učešće na ovom takmičenju je besplatno, a osim zabave biće i nagrada za najuspešnije bicikliste.
Na Biciklističkim igrama mogu učestvovati mladi od 12 do 35 godina, koji će biti podeljeni u tri kategorije – osnovce, srednjoškolce i stariju omladinu. Svi oni će kroz igre na biklističkom poligonu trebati da pokažu svoje „ciklo-veštine“, kao i to koliko poznaju saobraćajna pravila. Biće osam igara: test iz poznavanja saobraćajnih pravila, simulacija raskrsnice, vožnja oko čunjeva, nabacivanje bicklističkih guma, vožnja bicikla sa kontra kormanom, vožnja po tankoj liniji, ciklo-reciklaža i najsporija vožnja, „prava banatska“, kako tvrde organizatori. Deset najboljih biciklista dobiće nagrade u iznosu od 15.000 dinara ponaosob za „pimpovanje“, odnosno obnovu i doterivanje svog bicikla ili za izradu novog u radionici „Pimp your bike“.
Za one koji nemaju svoje dvotočkaše, organizatori su obezbedili bicikle koje će moći da koriste u toku takmičenja. Zainteresovani mogu da se prijave na fejsbuk stranici „Biciklističke igre“ ili na licu mesta uoči početka Igara.
Biciklističke igre organizuju članovi radionice „Pimp your bike“. Ova radionica nastala je kao projekat Zrenjaninske omladinske razvojne organizacije (ZORO) kako bi se popularizovao biciklizam među mladima.
M.Maričić