„BILO JEDNOM U BANATU” PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM: Ovacije sa Terazija

Mjuzikl zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” pod nazivom „Bilo jednom u Banatu”, čiju režiju potpisuje Vladimir Lazić, doživeo je premijeru i pred beogradskom publikom. Odigran je na sceni Pozorišta na Terazijama u subotu, 16. marta, a propraćen je ovacijama i gromoglasnim aplauzom zahtevne prestoničke publike. Mnoge javne ličnosti iz sveta kulture, pre svega glumci, došli su da pogledaju legendu o nastanku jednog od najstarijih pozorišta u Banatu. Utiske je preneo režiser Vladimir Lazić.

– Beograd je uvek ispit. Kada predstava dođe iz unutrašnjosti u prestonicu pred celom ekipom su veliki zadaci, ali i rizici. Nakon izvođenja doživeli smo ono što nisam sam očekivao. Mislio sam da će beogradska publika biti surovija, ali bili su oduševljeni. Prošlo je dve godine od samog početka i šest meseci od kako predstava živi. Ovo je bila provera celokupnog našeg rada i truda, a ona je pokazala da smo na izuzetnom putu. Kada u jednom, da tako kažem surovom muzičkom teatru, koje se iskljičivo bavi mjuziklima, pokažete ko ste i šta ste, to vam je izuzetan pokazatelj – rekao je Lazić.

Beogradska publika je doživela emociju koju su Zrenjaninci dočarali i sa radošću je prihvatila legendu o nastanku velelepnog pozorišnog izdanja koje je nastalo je iz ljubavi bogatog trgovca (grofa) prema mladoj peštanskoj glumici, a na temeljima starog, žitnog ambara.

O značaju nastupa u Pozorištu na Terazijama govorio je Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”

– Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je pozorište na Terazijama bilo ispunjeno do poslednjeg mesta i da je publika uživala u izvanrednom nastupu naših glumaca, možda najboljem do sada. Zadovoljan sam što smo izašli iz lokalnog okvira i što smo se predstavili i u našem glavnom gradu i to sa pričom koja je sa naših, banatskih prostora.

Ni novosadska publika neće biti uskraćena, te će imati priliku da pogleda mjuzikl u četvrtak, 21. marta, u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

M.Malbaški

Foto: „Avala“