„BITKA ZA BEBE“ SE NASTAVLJA: Vredna oprema zrenjaninskom Porodilištu

 

Zahvaljujući donaciji Fonda B92 i Kompanije „Nordeus“, zrenjaninsko Porodilište ima još četiri savremena aparata i to inkubator, sto za reanimaciju, gasni analizator i ultrazvučni aparat. Vrednost opreme je oko 43.000 evra.

Ovi aparati su već u funkciji a tim povodom su danas posetili Porodilište Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić i menadžerka komunikacije korporativne odgovornosti „Nordeus“ Marija Beslać.

– Ovih dana je pet godina od početka akcije `Bitka za bebe`, a nekoliko puta smo učestvovali u doniranju i ovoj Bolnici – izjavio je Veran Matić. – Do sada je opremljeno 30 porodilišta u Srbiji, zajedno sa ovim u Zrenjaninu, Senti, Somboru i Kikindi, a do kraja godine planiramo da opremimo još osam. Ostaje još 14 porodilišta koja su nam u planu za sledeću godinu, kako bismo opremili više od pedeset tokom trajanja akcije. `Nordeus` je pravi primer društveno odgovorne kompanije koja brine o zajednici i istinski pruža podršku u borbi za bolje društvo.

humanitarna-pomoc-za-porodiliste-1

Zahvaljujući se na vrednoj donaciji, direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ je rekao da sve ovo podseća na „verovali ili ne“ a ljudi iz Fondacije B92 i Kompanije „Nordeus“ pokazuju kako imaju velkiko srce.

– Ovo nije prvi put da neko prepoznaje potrebu za stalnim usavršavanjem zdrvstvenih usluga, kao i činjenicu da pacijenti zaslužuju bolju uslugu i veći komfor – podsetio je direktor Sekulić. – Donacija je pokazatelj da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist poboljšanja uslova za dolazak na svet najmlađih i najmilijih. Služba ginekologije i akušerstva je osavremenjena, ostaje nam samo da poželimo da imamo što više beba i nadamo se da će i one imati veliko srce kao i donatori.

hum-pomoc-za-porodiliste-3

Kompanija „Nordeus” je do sada donirala zdravstvenim ustanovama u Srbiji opremu čija vrednost premašuje 650.000 evra.

– Od 11 porodilišta u Srbiji koje smo opremili ove godine, zajedno sa Fondom B92, četiri su u Vojvodini – kaže Marija Beslać. -Nadamo se da ovi aparati roditeljima stvaraju sigurnost da je njihovo potomstvo u sigurnim rukama.

B.Jajić

Foto Zoran Međo