Bjeloglav zamenio Kočalku na čelu ZREPOK-a

Piše: Dalibor Bubnjević
„Zrenjaninski poslovni krug“ je dobio novog predsednika – Dragoljuba Bjeloglava, osnivača „Persu“ marketa. Došao je na mesto Steve Kočalke, direktora „Valora“, kome je istekao dvogodišnji mandat. Navedena kadrovska promena ima dalekosežne posledice. Naime, Bjeloglav je treći u nizu predsednika ZREPOK-a. Time je (do)kazano najširoj javnosti da naš grad ima instituciju koja opstaje uprkos svim izazovima sa kojima se suočava!
Izbor Bjeloglava nije iznenadio poznavaoce ovdašnjih prilika. Reč je o diplomiranom inženjeru koji je, zajedno sa svojim bratom Darkom, čitav radni vek proveo u privatnom biznisu. Proteklih godina bio je angažovan u programu „Letenje stručne prakse“, kao i u aktivnostima „Svetosavlja“. Svoj humani karakter svake godine iskazuje kroz akcije „Persu“ marketa, tokom kojih se nabavlja ogrev najsiromašnijim porodicama u Vojvodini.
Steva Kočalka treba da bude zadovoljan učinkom vlastitog mandata! Uspeo je da proširi krug ljudi koji podržavaju ZREPOK, neretko je davao direktne izjave koje se ponekad nisu dopadale čak ni članovima udruženja koje je predvodio. Uprkos svemu, istrajavao je u svojim stavovima.
To i danas čini. Redak je privrednik koji stimuliše rađanje, time što stipendira treće dete svojih zaposlenih do navršene 18. godine!