BOJAN DAVIDOVAC OČEKUJE DA ĆE PROLETER BITI KANDIDAT ZA VISOK PLASMAN

Zrenjanin zaslužuje jak košarkaški klub

Imamo odlične uslove za rad, dve hale, čitav sportski kompleks. Mnogi klubovi to nemaju, pa ipak igraju Super, pa čak i ABA ligu – kaže Bojan Davidovac
Vest da će naredne sezone krilni centar Bojan Davidovac (205 cm) nositi dres Proletera obradovala je ljubitelje košarke u Zrenjaninu. Naš tridesetogodišnji sugrađanin vraća se u klub u kojem je počeo, a tokom bogate krijere nastupao je za Vršac, kao i za ekipe iz Nanta i Pariza. Oženjen je sugrađankom Nevenom sa kojom ima jednomesečnog sina Lazara.
– Do sada sam često sarađivao sa trenerom Stefanom Atanackovićem, pa nisam mnogo razmišljao da li da se vratim u Proleter. Verujem da će klub u narednom periodu napredovati u sportskom i organizacionom smislu. Sviđa mi se Atanackovićeva ideja da košarku vrati na mesto koje je nekada imala u Zrenjaninu, kao i da u ekipi bude što više igrača iz našeg grada. Imamo odlične uslove za rad, dve hale, čitav sportski kompleks. Mnogi klubovi to nemaju, pa ipak igraju Super ligu, pa čak i ABA ligu. Mislim da Zrenjanin i Zrenjaninci zaslužuju jak Proleter, a mi ćemo se potruditi da tako i bude – kaže Bojan Davidovac.

Vest da će naredne sezone krilni centar Bojan Davidovac (205 cm) nositi dres Proletera obradovala je ljubitelje košarke u Zrenjaninu. Naš tridesetogodišnji sugrađanin vraća se u klub u kojem je počeo, a tokom bogate krijere nastupao je za Vršac i kao i za ekipe iz Nanta i Pariza. Oženjen je sugrađankom Nevenom sa kojom ima jednomesečnog sina Lazara.
– Do sada sam često sarađivao sa trenerom Stefanom Atanackovićem, pa nisam mnogo razmišljao da li da se vratim u Proleter. Verujem da će klub će u narednom periodu napredovati u sportskom i organizacionom smislu. Sviđa mi se Atanackovićeva ideja da košarku vrati na mesto koje je nekada imala u Zrenjaninu, kao i da u ekipi bude što više igrača iz našeg grada. Imamo odlične uslove za rad, dve hale, čitav sportski kompleks. Mnogi klubovi to nemaju, pa ipak igraju Super ligu, pa čak i ABA ligu. Mislim da Zrenjanin i Zrenjaninci zaslužuju jak Proleter, a mi ćemo se potruditi da tako i bude – kaže Bojan Davidovac.
Kako sada stvari stoje, iz Druge lige neće niko ispasti, a za narednu sezonu formiraće se dve podjednako kvalitetne grupe. To garantuje da će prvenstvo biti veoma zanimljivo prvenstvo.
– Bitno da tokom priprema imamo mnogo jakih utakmica da se maksimalno dobro uigramo i da vidimo gde smo na druge ekipe. Još uvek je nepoznanica kakvi će biti sastavi ostalih klubova, kakve će im biti ambicije i kada će početi ligaška nadmetanja – ističe Davidovac.
Bojan će u Proleteru biti igrač, ali će raditi i sa podmlatkom. Takođe će pomagaće Stefanu Atanackoviću i klupskom rukovodstvu u naporima da se Proleter podigne na viši nivo. Kako kaže, najveća želja mu je da se publika na jesen vrati u Kristalnu dvoranu i da uživa u igri košarkaša Proletera.

D. Petrović