SIMO SALAPURA, POMOĆNIK GRADONAČELNIKA, O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA U GRADU

Sve je prilagođeno novim okolnostima

Korona je usporila, donekle i zamrznula ovogodišnje sufinansiranje programa i projekata sportskih klubova. Privremeno su odložene aktivnosti u tom pravcu, ali klubovi koji su aplicirali za novac neće biti zaboravljeni – ističe Salapura

Zrenjaninski sportisti polako se vraćaju svojim obavezama, a uskoro će početi i prva takmičenja. Ali, i tokom vanrednog stanja sportski poslenici našeg grada organizovali su aktivnosti koje su bile moguće u tim okolnostima. Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, sticajem okolnosti u jednom periodu je bio u samoizolaciji, pa je radio kod kuće.
– Održali smo onlajn edukaciju trenera, na isti način organizovao sam treninge osoba sa posebnim potrebama, a tako je realizovan i regionalni seminar na kojem su učestvovali sportisti i sportski radnici iz Kikinde, Kovina, Žitišta i Zrenjanina. Među volonterima je bilo i mnogo sportista koji su pomagali u pripremi paketa za najstarije sugrađane i učestvovali su u njihovoj distribuciji – ističe Salapura.
Poseta našim proslavljenim olimpijcima, trenerima i sportskim radnicima koji su sada penzioneri, bila je vrlo uspešna akcija lokalne samouprave i Sportskog saveza.
– Bili smo kod Janija Hajdua, Milorada Stanulova, Gorana Perlića, Dušana Stanišića Kukca, Ivana Grubačkog, Đorđa Budimira, Voje Tabačkog. Susreti su bili dirljivi, uz mnogo emocija i pozitivne energije. Pokazali smo da mislimo na njih i koliko smo im zahvalni za sve što su činili i čine za zrenjaninski sport – kaže naš sagovornik.
Sportisti su se zaželeli rada sa svojim trenerima, vežbanja sa saigračima i drugarima iz ekipe i jedva čekaju da formu provere na takmičenjima. Ipak, brinu kako će se ove godine finansirati aktivnosti klubova iz gradskog budžeta.
– Korona je usporila i donekle zamrznula ovogodišnje sufinansiranje programa i projekata sportskih klubova. Privremeno su odložene aktivnosti u tom pravcu, ali klubovi koji su aplicirali za novac neće biti zapostavljeni niti zaboravljeni. Sredstva će im biti dodeljena po standardima i kriterijumima koji važe. Kako će se sportske aktivnosti odvijati, koliko će biti publike u halama ili na stadionima, ostaje da se vidi. Mi ćemo se prilagođavati situaciji i odluke donositi u skladu sa preporukama – navodi Salapura.
Pokrajinska Vlada objavila je da su, nakon rebalansa budžeta, neke investicije odložene. Među njima je i finansiranje druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona.
– Nadam se da će se, čim se steknu uslovi, krenuti i u realizaciju druge faze. Cilj nam je da dobijemo reprezentativni, višenamenski sportski objekat za održavanje domaćih i internacionalnih takmičenja. Između ostalog, tako ćemo privući i više turista u naš grad – naglasio je Simo Salapura.

Ž. Cvetić