BOKS: BANAT USPEŠAN NA PRVENSTVU VOJVODINE

Na prvenstvu Vojvodine u olimpijskom boksu, održanom u Šidu, zrenjaninski Banat je predstavljalo sedmoro takmičara koje su vodili prvi trener Milivoj Šojić, njegov pomoćnik Miloš Dovedan i sekretar Ognjen Dukić.
U konkurenciji kadeta do 57 kg Boris Dovedan je postao prvak Pokrajine, pošto je pobedio Strahinju Mitrovića iz BK Vukovi sa Drine (Loznica). Junior Dario Tomić (70 kg) savladao je domaćeg boksera, kao i takmičara novosadske Vojvodine i plasirao se u finale koje će biti održano naknadno.
– Omladinac David Barna je u kategoriji do 60 kg boksovao sa Lukom Ilićem iz Petrovgrada. Smatramo da je naš bokser bio bolji od rivala, ali je oštećen i uskraćen da se bori za medalju. U seniorskoj konkurenciji, kategorija do 81 kg Goran Sučević je u finalu bio bolji od Aleksandra Đurđulova iz Novog Sada i osvojio je drugo zlato za Banat. Kod teškaša do 91 kg, finale i srebrnu medalju obezbedio je Đorđe Nikolić koji je pobedio Nikolu Kneževića iz Sombora, a finale u ovoj kategoriji takođe će biti održano kasnije – istakao je sekretar Banata Ognjen Dukić.
Strahinja Rašović u kategoriji do 52 kg nije imao borbu jer je bio jedini takmičar, kao i Tijana Tornjanski (64 kg).
B. M.