BORIS BURDEN U POSETI ZRENJANINU

Dokaz dobre saradnje

Zrenjanin i u 2021. godini održava privredne i poslovne veze sa mnogim partnerima, posebno sa kompanijama koje, i nakon privatizacije, uspešno posluju u gradu. Gradonačelnik Simo Salapura primio je u utorak, 23. februara, Borisa Burdena, novog generalnog direktora „Savencija grupe” za centralnu i istočnu Evropu. Poseta je organizovana radi informisanja novog regionalnog menadžmenta o privrednom ambijentu i gradu u kom posluje kompanija „Mlekoprodukt”, deo „Savencija grupe”.
Gradonačelnik je nakon sastanka rekao da je „Mlekoprodukt”, pre svega, još jedan dokaz dobre saradnje Zrnjanina sa kompanijom koja je jedan od modela uspešne privatizacije.
– „Mlekoprodukt” je dao značajan doprinos i kada je reč o ekonomskoj stabilnosti, razvoju privrede i grada decenijama unazad, posebno tokom prošle godine i pandemije korona virusa. Ta stabilnost ogleda se na više načina. Pre svega, sačuvali su radna mesta i u pogonima kompanije radi tri stotine radnika. Zadržali su svoje kooperante, odnosno četiri stotine domaćinstava koja svakodnevno isporučuju mleko kompaniji, takođe, već su dobijene dozvole za izvoz u Evropsku uniju – rekao je Salapura i ukazao da će to doprineti daljem razvoju i povećanju proizvodnje.
M. Ml.
Foto: Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju