ČAS KODIRANJA: Robot u centru pažnje posetilaca

U sklopu Svetske nedelje kodiranja, na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” je, u prepunom amfiteatru, proslog petka održan još jedan čas programiranja. Prisustvovali su mu učenici osnovnih škola „Đura Jakšić”, „ Jovan Jovanović Zmaj”, „Vuk Karadžić” i „Dositej Obradović”, kao i učenici srednjih škola „Nikola Tesla” i “Jovan Trajković“.

Sve prisutne, pozdravio je pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina Duško Radišić na čiju inicijativu je i počela da se sprovodi ideja o času programiranja u Zrenjaninu.

Msc. Predrag Pecev predstavio je svoje modele robota što je izazvalo veliko interesovanje posetilaca. On je prikazao kako se stari uređaji i konzole za igranje mogu povezati sa novim tehnologijama i upravljati robotskom rukom.

– Kompanija LEVI 9 IT Services aktivno se uključila u organizaciju časa programiranja. Arduino detektor laži i kabina za slikanje izazvali su veliku pažnju učenika. Takođe, Nenad Maljukan zaposleni u kompaniji LEVI 9 IT Services je održao predavanje o razvijanju aplikacija za mobilne uređaje – rekla nam je dr Dijana Karuović, prodekanka na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin”.

M.B.

cas-kodiranja-tf3 cs-kodiranja-tf1