ČESTITKE ŠAMPIONKAMA: Podrška Aleksandri i Lidiji

Da kik boks nije samo grub, muški sport, već i dobra prilika da dame osvoje brojna priznanja i medalje, potvrđuju Aleksandra Rapaić iz Žitišta i Lidija Stanišić iz Ravnog Topolovca, obe članice Kik boks kluba „Spartanac” iz Žitišta. Svečani prijem u njihovu čast organizovan je danas, u kabinetu načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga Snežane Vučurević. Ona im je čestitala, razgovarala sa njima o ovogodišnjim uspesima i planovima za budućnost.

sport nacelnica 001_resize

Aleksandra Rapaić je prvakinja Evrope i najbolja na svetu u svojoj kategoriji na zvaničnoj svetskoj rang listi (WAKO), trostruka je prvakinja države, osvajačica zlata na Balkanskom kupu, kao i dva zlata na Svetskom kupu.

– Sportom se bavim od malih nogu, a karijeru sam započela kao karatistkinja. Kik boks treniram više od pet godina i ponosim se brojem osvojenih medalja koje su potvrda mog uspeha. Šest puta sam bila prvakinja države u kik boksu u svim disciplinama, prvakinja Vojvodine, a najponosnija sam na ovogodišnje osvojeno evropsko prvenstvo u kategoriji do 60 kg u disciplini lou kik, i trenutno sam prva na svetskoj rang listi – ističe sedamnaestogodišnja Žitištanka.

sport nacelnica 002_resize

Ne zaostaje njena drugarica Lidija Stanišić, koja je dvostruka prvakinja države i treća na prvenstvu Evrope.

– Ovaj sport me je oduvek privlačio, započela sam rekreativno da treniram, a zatim sam nastavila i profesionalno da se njime bavim. Ove godine sam osvojila nekoliko značajnih medelja. Nastavljam da treniram jačim tempom i nadam se uspesima u narednom periodu – kaže mlada Lidija.

Načelnica okruga Snežana Vučurević istakla je da su mlade sportistkinje, pre svega, odlične učenice i da ne zapostavljaju svoje školske obaveze, i naglasila da one mogu da budu primer omladini kako se usklađuju obrazovanje i sport.

– Svaki njihov uspeh je rezultat velikog truda, rada i odricanja. Obe su odlične učenice, tako da su njihovi rezultati zapravo, dvostruko veći. Obe dolaze iz manje sredine, što takođe uvećava njihove rezultate. Na takmičenjima na najlepši način predstavljaju svoju zemlju i mesto odakle dolaze. Uvek ćemo podržati rad, napredak, talenat, uspeh i mladost – navodi Vučurevićeva.

M.MALBAŠKI

Foto: J. Njegović Drndak

sport nacelnica 005_resize