ČLANOVI BOKS KLUBA BANAT U GODINI JUBIJELA NADAJU SE BOLjIM USLOVIMA ZA RAD

Preseljenje rešava probleme
Dobri rezultati, bogata istorija i mladi koji sada stasavaju i nižu pobede u rungu, ponos su Bokserskog kluba Banat koji ove godine slavi 70 godina postojanja. Ipak, treneri Milivoj Šojić i Stevan Čizmić i njihovi puleni jubilej ne dočekuju u slavljeničkoj atmosferi jer od dugo očekivanog i najavljivanog preseljenja u nove prostorije, za sada nema ništa.– Već smo počeli da se pakujemo i spremamo za selidbu u salu koja se nalazi u prizemlju Kristalne dvorane, ali nam je tada javljeno da pričekamo. Ne znam u čemu je problem, niko od nadležnih nije nam objasnio. Zato smo i dalje u sali u dvorištu zgrade Sindikata, kod nekadašnje Kino-bašte, koju koristimo već 17 godina – kaže Milivoj Šojić, trener.
On napominje da dvadesetak takmičara i skoro isto toliko rekreativaca trenira u neuslovnoj prostoriji koja je stara, trošna i vlažna, a osim sale za trenig, koriste dve svlačionice, kancelariju i pomoćnu prostoriju.
– Zimi samo za grejanje plaćamo oko 70.000 dinara. Iz gradskog budžeta je našem klubu za ovu godinu namenjeno 400.000 dinara. Kada platimo račune, ne ostaje nam za troškove takmičenja, opremu, sprave i ostalo. Osim toga, Sindikat kao vlasnik zgrade, još uvek ne naplaćuje kiriju, ali je pitanje dana kada ćemo i zakup morati da plaćamo – priča Šojić.
B. Mandić
Milivoj Šojić