CRNA SEDMICA NA TERITORIJI GRADa ZRENJANINA: TRI NESREĆNA SLUČAJA U DVA DANA

Stradale dve žene i jedan muškarac
U ponedeljak, 10. jula, zrenjaninski mediji objavili su vest da je u nedelju, 9. jula, u večernjim časovima osoba ženskog pola, stara 34 godine, skokom s mosta na Jezeru 1, kod Žitoprodukta, zadobila teške telesne povrede. U medijima se navodi da je, prema rečima očevica, osoba skočila s mosta i tom prilikom zakačila kabl, koji se nalazio uz sam most nekoliko metara niže, nakon čega je izgubila ravnotežu i pala u vodu.
Kako saznajemo, nju su iz vode izvukli dva drugara i profesionalni ronilac, koji je tom prilikom pružio prvu pomoć do dolaska Službe hitne medicinske pomoći, koja ju je potom odvezla u Urgentni centar. Žena je primljena u Urgentni centar s teškim telesnim povredama i ubrzo je preminula, što su potvrdili iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović”.
Drugi nesrećan slučaj desio se na kupalištu Peskara. Kako nezvanično saznajemo, beživotno telo muškarca ispod suncobrana primetili su prisutni na Peskari u ponedeljak ujutru oko 10 časova. Hitna pomoć izašla je na lice mesta odmah nakon poziva, ali su mogli samo da konstatuju smrt. Prema informacijama iz PU Zrenjanin i Službe hitne medicinske pomoći, čovek je već bio bolestan. Pretpostavlja se da je u pitanju srčani udar, a tačan uzrok smrti utvrdiće se nakon obdukcije.
Ovom prilikom nadležni apeluju na sve građane da prilagode svoje aktivnosti u skladu s vremenskim prilikama jer visoke temperature nepovoljno utiču na zdravlje ljudi.
Kasnije, toga dana, našoj redakciji je javljeno da se desila tragedija u naselju Mala Amerika. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je tridesetpetogodišnja ženska osoba koja je posle 14.30 časova pala sa 9. sprata zgrade i na mestu ostala mrtva. Na licu mesta naš fotoreporter je zatekao policijske službenike koji su obavljali uviđaj, i radnike pogrebne službe koji su u tom trenutku odnosili telo.

I. I.

7-2-pogrebna sluzba