Da li se Damjanović ponosi Vučkovićkom?

Piše: Dalibor Bubnjević

U našem gradu je zabeležen kontroverzni politički transfer! Nakon 25 godina članstva u Demokratskoj stranci, Zorica Vučković je odlučila da postane član Pokreta socijalista. Za one koji to ne znaju, u pitanju je partija ministra vojnog (Vulina).
U čemu je čudan Vučkovićkin prebeg? Naime, reč je o osobi koja je, zahvaljujući demokratama, zauzimala direktorske funkcije deceniju i po (Centar za socijalni rad i Gerontološki centar). Bila je jedan od najvatrenijih demokrata, u lokalu je predstavljala čuvara filozofije koju je u politiku uneo Zoran Đinđić.
Zorica Vučković je odbila da obrazloži svoju odluku, pravdajući to ličnim činom?! Šokantan je ovaj stav, budući da dotičnu gospođu niko nije pitao šta danas kuva za ručak. Javnost ima prava da zna, ali i da (pri)upita o odlukama svojih zastupnika. Vredno pomena je i to da je Vučkovićka odbornik Skupštine grada (postala je to na listi DS). Ideologiju jeste vratila „žutima“, a mandat je zadržala i kao miraz prenela u Pokret.
Čudi i što se Dejan Damjanović, predsednik ovdašnjeg Odbora Pokreta socijalista, nije pohvalio novim kadrom u svojim redovima! Verovatno su ga u tome sputale brojne obaveze u društveno odgovornom ponašanju ili mu je, pak, pobegao zeleni taksi…