DANI PIVA 2023: Drugo veče obeležili su „Zrenjaninska filharmonija“, „Koncert majstori“ i Ana Stanić

Nastavljajući tradiciju započetu 2015. ,,Zrenjaninska filharmonija“, jedinstveni kulturni brend našeg grada, i ove godine je otvorila sezonu koncerata na Trgu slobode. Publici su se predstavila tri tenora: Ermin Ašćerić, Marko Živković i Stevan Karanac. Prema rečima Romana Bugrara, direktora, na repertoaru su bile najlepše operske arije koje su izvodili Lučano Pavaroti, Plasido Domingo i Hoze Kareras.

Kako godine prolaze tako je trema sve veća i pripreme su ozbiljnije zato što znam da publika svaki put za otvaranje očekuje nešto više od nas. Imamo jako veliku odgovornost svake godine da podignemo lestvicu kvaliteta. Budući da smo sa „ABBA tribute bandom“ osvojili Evropu „Dane piva“ zaključujemo u nedelju sa jednim svetskim šouom, jer nakon smrti Tine Tarner ne znam da je neko radio omaž njoj. Mi ćemo verovatno biti prvi u svetu koji će raditi jedan takav nastup. Julijana Vincan će se naći u ovoj ulozi. Pisali smo nove aranžmane specijalno za ovu priliku. Siguran sam da će ovaj spektakl biti premijerno izveden u Zrenjaninu – kazao je Roman Bugar.

Dirigentska palica i ovog puta bila je u rukama Mikice Jevtića, koji je podsetio da je ovo osma godina kako „Zrenjaninska filharmonija“ nastupa na „Danima piva“.

– Jako je lepo videti prepun trg. Za nas je najveća motivacija veliki broj ljudi. Ovaj repertoar je naš primarni fah i nije bilo peviše zahtevno, zato što ga negujemo od početka – poručio je Jevtić.

Na Žitnom trgu umesto najvaljivanog koncerta srpskog i jugoslovenskog pop rok sastava „Alisa“ svirao je „Đusi Kovač bend“. Nakon njih na binu su izašli „Koncert majstori“. Završnicu večeri svojim hitovima „Nostalgija“, „Više nisi moj“, „Molila sam anđele“, „Sama“, „Grad“ dala je pop pevačica Ana Stanić. Zrenjaninci su bili veseli i nisu štedeli ovacije.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović