POČELI 38. „DANA PIVA“ – POZVARI, VATROMET, KONCERTI, IĆE I PIĆE: Aleksandra Radović i „ABBA real tribute band“ pokrenuli muzički džuboks

Tradicionalnom zdravicom koju je i ove godine održao bard zrenjaninskog Pozorišta Prvoslav Zakovski Zaka i pozivarima koji su praćeni tamburašima ulicama grada delili žuti, penušavi napitak u utorak, 8. avgusta, počeli su 38. „Dani piva“. Manifestacija koja je ponela laskavu titulu „Najbolje iz Banata“ i po kojoj je grad na obalama Begeja poznat trajaće do nedelje, 13. avgusta. Centralni događaj bilo je otvaranje na Žitnom trgu uz spektakularni vatromet. Uvertiru je ponovio Zakovski, a pridružio mu se gradonačelnik Simo Salapura.

– „Dani piva“ su prilika da pokažemo koliko je Zrenjanin otvoren grad i koliko su naši sugrađani odlični domaćini. Ove godine pripremili smo bogat program za sve generacije na više od 20 lokacija. Što se tiče smeštajnih kapaciteta svi su popunjeni. Turizam je nešto na čemu ćemo tek raditi u nerednom periodu. Na to nas i obavezuje najveće pokrajinsko priznanje „Najbolje iz Banata“ – poručio je gradonačelnik Simo Salapura.

Prve večeri muzički džuboks pokrenula je svojim hitovima Aleksandra Radović. Na bini su se potom našli članovi popularnog „ABBA ril tribjut benda“. Milica Jankucić i Ana Nikolić bile su u ulogama Agnete i Ani Frid, dok su Marko Mojin i Boško Bole Đelilović bili Beni i Bjorn. Bubnjeve je svirao Atila Benke, bas gitaru Bojan Perkučin Đakov, dok je Ana Bajić Jančić pevala bek vokale. Smenjivali su se hitovi „Gimme! Gimme! Gimme“, „Money, money, money“, „Souper trouper“, „Knowing me, knowing you“. Nakon svake izvedbe Zrenjaninci nisu štedeli dlanove. Bodrili su izvođače gromoglasnim aplauzima i ovacijama. Tokom koncerta, brži ritam mešao se sa nešto laganijim notama, a publika se prepuštala najlepšim baladama – „The winner takes it all“, „Fernando“, „I have a dream“ i „Chiquitita“

– Osećaj je neverovatan. Prezadovoljni smo. Atmosfera je bila svetska. Ono što je na nas ostavilo najveći utisak je da je u publici bilo jako puno mladih. Pevali su sa nama i znaju sve hitove grupe „ABBA“. To je naša pobeda – rekao je Boško Đelilović.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović i Fejsbuk stranica „Dana piva“