Dani piva protekli bez velikih incidenata

Tokom održavanja 31. Dana piva u Zrenjaninu prijavljene su dve krađe, dve sitne krađe, utaje i prevare, jedno uništenje i oštećenje tuđe stvari i jedno ugrožavanje sigurnosti na prostorima gde su se održavali programi ove manifestacije. Nisu zabeleženi slučajevi izvršenja težih krivičnih dela niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, saopšteno je iz Policijske uprave Zrenjanin danas.

– U danima održavanja manifestacije dogodile su se dve saobraćajne nezgode, jedna osoba je zadobila lake telesne povrede, dok je druga saobraćajna nezgoda bila samo sa materijalnom štetom – piše u saopštenju zrenjaninske policije.

Pripadnici saobraćajne policije u Zrenjaninu su za vreme održavanja manifestacije iskontrolisali 3.127 vozila i alkotestirali isto toliko vozača. U 126 slučajeva zabeležena je pozitivna količina alkohola. Kod 68 vozača količina alkohola bila je u dozvoljenim granicama, odnosno ispod 0,30mg/ml, dok je 58 vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola u količini većoj od dozvoljene.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 71 učesnika u saobraćaju i izdato je 229 prekršajnih naloga.

S.K.