DAR „CEPTERA” ELEMIRSKIM OSNOVCIMA

Prečistač vode kao nagrada za film
Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković Toza” u Elemiru, njih 420, od nedavno piju dobru vodu, a prečistač je ugrađen u đačkoj trpezariji. Tako su mali Elemirci dobili svoju malu fabriku vode. Vredan aparat školi je darovala kompanija „Cepter”, a u četvrtak je tim povodom organizovana i svečanost. Kompaniji „Cepter” i direktoru Nenadu Nikodijeviću, kao i Ministarstvu prosvete, zahvalila se direktorka škole Svetlana Subotić. Sa decom se neumorno družio i pevao Minja Subota.
Ovaj vredan aparat za prečišćavanje vode škola je dobila zahvaljujući učenicima drugog razreda i njihovoj mentorki Amiri Lukić. Oni su osvojili treću nagradu u kategoriji učenika nižih razreda na konkursu Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i kompanije „Cepter” za sedmominutni obrazovni film „Moć vode”.
Predsednik žirija bio je Minja Subota. Akteri filma su Uroš Mihajlov, Milan Markov, Nemanja Jankov, Dunja Dimitrijević, Mihaila Vujin, Iva Popov Tapavički i Jasna Milankov, a snimatelj je bio Aleksandar Solomun. Na svečanosti, gostima ih je predstavila učenica Dunja Cukić.

M. B.