DEČJA PIJACA: Mali preduzetnici i humanisti

Druga po redu humanitarna manifestacija „Dečija pijaca” održana je u subotu na platou ispred Hotela „Vojvodina”. Visoke temperature u prepodnevnim satima nisu sprečile stotinak dece da učestvuju u ovoj plemenitoj akciji. Blizu 40 tezgi bile su prepune knjiga, igračaka, ali i predmeta koje su deca sama napravila.

Po rečima organizatora, Udruženja „Ženski biznis klub“ pri Uniji poslodavaca Zrenjanin, cilj ovog događaja jeste razvijanje preduzetničkog duha kod dece kroz druženje i zabavu, ali i humanosti jer je svako od učesnika poklonio predmete za zajedničku tezge.

– Najmlađi Zrenjaninci su na ovoj manifestaciji po simboličnim cenama prodavali polovnu garderobu, udžbenike, knjige i igračke, dok su prilikom prijave donirali najmanje jedan proizvod za našu zajedničku tezgu – kaže predsednica Ženskog biznis kluba Dubravka Popović.- Donirane igračke, knjige i garderobe su predate Crvenom krstu Zrenjanin, a volonteri ove organizacije će ih podeliti deci korisnika programa Narodna kuhinja”.

Prva „Dečja pijaca” je organizovana u septembru, na sajmu „ZrBizNet-a”.

Karolina Mujić, Sofija Mujić i Jovana Kovačević kažu da im ne smeta vrućina, a drago im je što će svi učenici pomoći i Crvenom krstu. Jadran i Antonina Ćirić i mama Maja ističu da je „Dečja pijaca” lepa prilika da se nešto nauči, ali i da se druži. Sa radošću su, kažu, prihvatili poziv, a posebno zbog činjenice da ona ima i humanitarni karakter.

M.Bečejac