DEJANA RADANOVIĆ TRIJUMFOVALA JE NA PRVOM TURNIRU NAKON KORONE

Ima još prostora za napredak

Seniorska reprezentativka Srbije u tenisu, rođena Zrenjaninka Dejana Radanović, osvojila je prvi od šest seniorskih turnira iz serije „TSS tour 2020”, koji je održan u Novom Sadu. Reč je o takmičenju koje ovog leta širom Srbije organizuje Teniski savez Srbije (TSS), budući da su međunarodna prvenstva otkazana do kraja jula.
Dejana, koja je 260. teniserka sveta, bila je prvi nosilac na turniru, a u finalu je pobedila drugu favoritkinju Tamaru Čurović, 549. na svetskoj rang listi, rezultatom 2:0 (6:2, 7:6). Naša sugrađanka kaže da je ova serija turnira odlična prilika za napredak, jer se mnoge greške uoče samo tokom igranja mečeva.
– Utisci su mi pozitivni jer sam osvojila titulu, ali pošto skoro tri meseca nisam igrala na turniru, osetila sam nedostatak mečeva, pa mi je trebalo vremena da se malo uhodam – izjavila je Dejana Radanović za list „Zrenjanin”.
Ona priznaje da joj u karantinu nije bilo lako da sačuva elan da nastavi sa pripremama, ali dodaje da je trenirala kod kuće, koliko je to bilo moguće.
– Prvo smo mislili da će se turniri nastaviti početkom maja, ali kada se situacija pogoršala, to je pomereno za sredinu jula. Motivacija za treniranje se pomalo izgubila jer nisam znala šta nas čeka. No, sa tim se suočila većina sportista – navodi teniserka i dodaje da je ipak iz čitave situacije uspela da izvuče više pozitivnih stvari.
– Sada imam više vremena za poboljšanje fizičke spreme, što inače nije slučaj. Pripreme na kraju sezone zimi traju maksimalno dva meseca, i tada ne možemo da se maksimalno posvetitimo svemu. Meni je to naročito značajno jer najviše prostora za napredak imam upravo u fizičkom aspektu – ističe Dejana Radanović.

  • PEHARI ZA ZRENjANINCE
    Teniseri Galeba 1890 Zoran Ludoški i Dunja Kulpinac su u svojim kategorijama vicešampioni prvih turnira iz serije „TSS tur”, koje organizuje Nacionalni teniski savez (TSS) uz podršku najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.
    Zoran je bio drugi na takmičenju A kategorije za dečake do 16 godina koje je održano u Beogradu. Mladog Zrenjaninca u finalu je pobedio prvi nosilac, beogradski teniser Nikola Jovanović (2:1). Petnaestogodišnji član Galeba bio je deveti favorit takmičenja, a trenutno je na 12. mestu u Srbiji za igrače do 16 godina.
    Dunja je bila drugoplasirana na turniru A kategorije za devojčice do 12 godina, održanom u Somboru. Ona je bila četvrti nosilac, a u finalu je izgubila od Beograđanke Gale Ivanović, najbolje rangirane igračice na turniru. Na istom takmičenju nastupili su i Vanja Nikolić, koji je stigao do četvrtfinala i Anđela Đorđević, koja je izgubila u prvom kolu.

M. Maričić