MEMORIJAL „IGRAJMO ZA 16“: „Čistoća“ sastavlja tim za Beograd

Memorijalni turnir „Igrajmo za 16″ u Zrenjaninu ove godine nije odigran u planiranom terminu. A da se tradicija ne bi prekinula, organizovana je revijalna utakmica ekipa koje su do sada najčešće bile pobednici, a to su JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Čistoća i zelenilo“ koje su po dva puta do sada osvajali turnir.
Pehar ovogodišnjeg turnira osvojila je „Čistoća“ koja je, nakon neizvesne utakmice, savladala „Vodovod“ sa 3:2 , a odlučujući gol postignut je bukvalno u poslednjim sekundama meča iz penala.
– Utakmica je bila dobra, nijanse su odlučivale. Mi mogli da pobedili, a mogli su da trijumfuju i naši rivali. Svaka čast svim učesnicima na igri, na fer i korektnom ponašanju – kaže Ivan Vukoje, kapiten ekipe „Čistoća i zelenilo“.
Tradicija odigravanja turnira nije prekinuta i to je nešto što organizatori u Zrenjaninu navode kao najvažnije, jer ako se zaustavi niz, velike su šanse da se dogodine na ovako nešto zaboravi, što niko od sportskih poslenika Zrenjanina ne želi.

– Na proteklih osam turnira nastupilo više 400 fudbalera. To je najznačajnija poruka humanosti koja je krenula iz Beograda i proširila se na gradove Srbije – navodi Nikola Božović iz Organizacionog odbora Turnira.

Prvi put je turnir odigran na otvorenom, na terenu Sportskog centra „Partizan.“

– U narednom periodu možemo da održavamo značajna takmičenja na terenima poput ovog – istakao je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.
Ekipa „Čistoće i zelenila“ će reprezentovati Zrenjanin na završnom turniru grupe „Gradovi“, 13. i 14. juna u Beogradu. Zbog ovogodišnjih okolnosti moći će da angažuje i fudbalere koji su bili predviđeni za druge ekipe na ovom turniru. Protivnici u grupnoj fazi će im biti selekcije Bora i Požarevca.

N. M.