ZAVRŠNICA FUDBALSKE SOS LIGE BUDUĆIH ŠAMPIONA

Pobednici izborili plasman na Zlatibor

Najmlađi fudbaleri iz Zrenjanina i okoline su se od četvrtka do nedelje u balonu Sporto nadmetali na finalnom turnriru SOS lige budućih šampiona. Za pobednički pehar i plasman na državno prvenstvo, koje će biti održano 26, 27. i 28. juna na Zlatiboru, borile su se ekipe sastavljene od igrača rođenih od 2007. do 2012. godine. Osim pobednika, i drugoplasirani timovi u konkurenciji 2007. i 2008. godište su obezbedili učešće na finalu prvenstva Srbije.
– Očekujemo da će se na Zlatiboru okupiti više od 1.000 dečaka i devojčica iz 13 gradova. Biće to pravi praznik fudbala, ali i prilika za lepo druženje – istakao je Danilo Bjelica, prvi čovek SOS lige budućih šampiona u Zrenjaninu.
U konkurenciji ekipa 2012. godište pobedu su odneli domaćini, FK Sporto, drugi je Lehel iz Mužlje, a u meču za treće mesto ŠF Spid iz Melenaca savladao je FK Rusandu. Među timovima 2011. godište prvi je takođe Sporto, drugoplasirani je Lehel, a treći Sporto 3. Devojčice ŽFK Lehel zauzele su četvrto mesto. Domaćini su dominirali i u utakmicama generacije 2010, gde su takođe pobedili. Iza njih su se plasirali Stara Kolonija, Rusanda i ŽSK Žabalj.
Takmičenje ekipa 2009. godište donelo je mnogo uzbuđenja. Prvo mesto pripalo je sastavu Sporto sivi, drugi je bio Sporto zeleni, treći Lehel, a četvrta Rusanda. Tim OŠ „Žarko Zrenjanin” najbolji je u generaciji 2008, drugi je OFK Klek, treći Sporto, a četvrti Radnički iz Sutjeske. U nadmetanju najstarijih dečaka šampioni su postali učenici OŠ „Žarko Zrenjanin”, drugi je Sporto, treći ŽSK Žabalj, a četvrti Omladinac FAM iz Botoša.

D. Petrović