DO 26. NOVEMBRA TRAJE PRODAJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U SVOJINI GRADA

Lokacije za izgradnju pogona, stanova i poslovnih objekata

Novi oglas za prodaju građevinskog zemljišta u javnoj svojini otvoren je 26. oktobra i trajaće mesec dana. U pitanju je tzv. neizgrađeno zemljište koje se prodaje radi podizanja novih objekata.
U ponudi su površine u radnim zonama, na lokalitetima za poslovne komplekse, porodično stanovanje, sportske i rekreativne objekte, navodi zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
– Prodaje se građevinsko zemljište u radnim zonama „Jugoistok 1”, „Bagljaš-aerodrom” i „Plinara”, zatim poslovni kompleksi na lokalitetima „Uroš Predić” (iza „Lidla”) i „Dragice Pravice” na Zelenom polju. Građevinsko zemljište za izgradnju objekata za sport i rekreaciju u ponudi je na lokalitetu „Žarka Turinskog” na Gradnulici, a za porodično- stambenu izgradnju prodaju se lokaliteti „Uroš Predić”, „Baranjska”, „Laze Lazarevića”, „Proke Sredojeva” i „Majora Gavrilovića”.
Prethodni oglas za otuđenje građevinskog zemljišta bio je otvoren u aprilu, kada je prodato 18.300 metara kvadratnih u industrijskoj zoni „Jugoistok”, navodi zamenik gradonačelnika.
– Kupci su bila tri investitora: „GPK” d.o.o. Zrenjanin, „SMS transport” d.o.o. Stajićevo i Reciklaža „Jedro komerc” iz Zrenjanina. „GPK” proizvodi točkove za kontejnere, „Jedro komerc” proizvodi plastične kese, a oba investitora planiraju izgradnju proizvodnih pogona. „SMS transport” se bavi transportom i logistikom i namerava da gradi skladišta i magacine. Vrednost prodatog građevinskog zemljišta iznosi 17.346.000 dinara, a Grad je odobrio 30 odsto popusta kao podsticaj investitorima za jednokratno plaćanje cene – obaveštava Saša Santovac.
On podseća da će novi oglas biti otvoren do 26. novembra, kada je poslednji dan za prijem pismenih ponuda u zatvorenim kovertama.

M. M.