DOBITNICI STIPENDIJA ORGANIZACIJE „SVETOSAVLJE”

Podstrek za najbolje đake i studente

Na konkursu za svetosavsku stipendiju koju dodeljuje organizacija „Svetosavlje” učestvovalo je 46 učenika i studenata sa teritorije Grada Zrenjanina. Stipendiju su dobila 3 najbolje rangirana studenta i 15 najbolje rangiranih učenika.
Ukupan fond za svetosavske stipendije koje je obezbedilo „Svetosavlje” za školsku 2019/2020. godinu iznosi 1.050.000,00 dinara.
– Stipendije za studente su utvrđene u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara, a za učenike u iznosu od 50.000 dinara na godišnjem nivou, i dodeljuju se u 10 mesečnih rata. Ugovori o dodeli stipendija zaključiće se 17. decembra ove godine u 12 časova u baroknoj sali skupštine Grada Zrenjanina. Rok za žalbu na rezultate konkursa počinje danom objave na sajtu organizacije „Svetosavlje”, a ističe zaključno sa 16. decembrom – rekao je Dragan Ranisavljević, član Upravnog odbora „Svetosavlja”.
Troje najboljih studenata su Verica Simić (Medicinski fakultet), Anđela Jovanović (Filozofski fakultet) i Nemanja Stojanović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin”).
Učenici srednjih škola su: Aleksandar Radanov, Milica Vukov, Aleksandra Jovanović, Andrej Dunai, Ljubica Živković, Sergej Grahovac, Marija Živković, Teodora Jovanović i Sofija Radovanović (svi iz Zrenjaninske gimnazije), Viktor Mučaj (Hemijsko- prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić”), Jelena Stojanović i Una Svjetlica (Ekonomsko trgovinska škola „Jovan Trajković”), Branko Ludoški (Srednja poljoprivredna škola), Danilo Ćirić (Muzička škola „Josif Marinković”) i Branko Isakov (Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj” Novi Sad).
M. Ml.