SLAVA SVETOG NEKTARIJA EGINSKOG U ZRENjANINSKOJ BOLNICI

Kumstvo od dr Nedeljke Boškov primila Mira Grujić

U prisustvu lekara, medicinskih sestara i tehničara, sadašnjih i nekadašnjih onkoloških bolesnika, kao i mnogobrojnih vernika, proslavljen je Sveti Nektarije Egionski u zrenjaninskoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović”.
Liturgija je održana u kapeli koja nosi ime Sv. Nektarija Eginskog, u krugu Bolnice, gde je i lomljen slavski kolač, a potom je slavsko sabiranje, uz nadahnutu besedu jereja Ivana Mučalova, nastavljeno u dvorištu, ispred verske građevine.
Kuma slave je bila primarijus dr Nedeljka Boškov, koja je, svojevremeno, i inicirala izgradnju kepele Sv. Nektarija Eginskog, u bolničkom krugu, kada je, nakon posete Grčkoj, donela i česticu moštiju ovog sveca koje su i danas u ovoj kapeli.
Sveti Nektarije Eginski, koji je i slava Onkološkog odeljenja Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu, proslavlja se u narodu kao veliki zaštitnik i zastupnik pred Bogom obolelih od malignih bolesti.
Kumstvo slave za sledeću godinu je primila naša sugrađanka Mira Grujić, nekadašnja onkološka pacijentkinja koja se uspešno izlečila od opake bolesti.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju