DOBROVOLЈNO DAVANЈE KRVI I AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA TOKOM LETA

Podstrek na humanost

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je u četvrtak, 29. jula, u njihovim prostorijama akciju dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se odazvalo 66 sugrađana. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je ličnim primerom, davanjem dragocene tečnosti i to 41. put, ukazao na značaj ovakvih aktivnosti.

ZALIHE NA MINIMUMU
– Letnji period je poznat po tome da su zalihe na minimumu i neophodno je da se ovakvi događaji promovišu i budu podstrek što većem broju naših sugrađana da daju krv. Stabilne zalihe su jako bitne za one kojima je krv neophodna i zato koristim lični primer i apelujem na sugrađane da se uključe u akcije koje organizuje naša gradska organizacija Crvenog krsta. Odziv je danas bio dobar, što me raduje – rekao je gradonačelnik i dodao da je prvi put krv dao kao student, u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu, iz osnovnog razloga da učini neko humano delo i nekom pomogne.
Ovakve akcije biće realizovane još po tri puta u naredna dva meseca – 5, 13. i 28. avgusta, kao i 4, 16. i 23. septembra, u gradskim mesnim zajednicama, tržnom centru „BIG” i prostorijama Crvenog krsta.
Gradonačelnik je još istakao i da je sa rukovodstvom Crvenog krsta Zrenjanin razgovarao i o drugim aktuelnim temama.
Izvor: Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju