Dočekan olimpijski plamen u Zrenjaninskoj gimnaziji

_MG_0542

_MG_0556

_MG_0558

_MG_0576

Danas je u sali Zrenjaninske gimnazije svečano dočekan olimpijski plamen Školske olimpijade, koja će se ove godine održati od 9. do 17. maja u Vranju. Plamen je u školu uneo Aleksandar Radičev, učenik četvrtog razreda ove škole, kao jedan od 115 učenika koji će se nadmetati u Vranju.
Ovom dogadjaju prisustvovao je veliki broj zvanica, gradskih čelnika i učesnika predstojeće Olimpijade.

Ističući da ovakva svečanost oko olimpijskog plamena i dolikuje gradu sportova, Gradonačelnik Čedomir Janjić poželeo je mladim sportistima sreću na predstojećoj Školskoj olimpijadi.
– I dok se budemo pripremali da svim srcem navijamo za naše olimpijce u Rio de Ženeiru, vi ćete imati možda i teži zadatak da se izborite sa vašim vršnjacima u Vranju i da dostojno predstavljate pre svega vaše škole. Grad Zrenjanin ulaže mnogo sredstva i napora da sport bude bolji, kako vrhunski tako i školski – rekao je ovim povodom gradonačelnik Janjić uz nadu da će se iz Vranja vratiti sa mnogo medalja.

Prisutne je pozdravio i domaćin Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije koji je takođe poželeo sreću učenicima na Školskoj olimpijadi i poželeo da neki od njih budu i naslednici velikih sportskih imena u našem gradu, poput braće Grbić, Dejana Bodiroge i drugih.
S.V.