DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Sklopljen ugovor za fabriku vode

Pre pet godina, na današnji dan, 12. februara, sklopljen je ugovor o javnoj nabavci za prečišćavanje vode između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i konzorcijuma „Grupa Zilio spa“ (tri firme: „Sinerteh“, „Zilio s.p.a.“ iz Beograda i „Zilio“ d.o.o. iz Novog Sada).

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac 5. februara te 2015. godine na Skupštini grada branio je odluku skupštinske većine (SNS, SPS, SPO, PUPS, Jedinstvena Srbija) da se omogući potpisivanje ovog ugovora. Govorio je odbornicima opozicije (DS, LSV, SRS) kako će cena obezbeđivanja vode za piće biti znatno niža od prethodne ponude nemačke kompanije.

Apelujem na odbornike da pokažu maksimum odgovornosti. Kada se kroz neku godinu građani budu prisećali kako je došlo do toga da najzad imaju kvalitetnu pijaću vodu – a dobiće je već kroz osam meseci – neće se možda sećati „ko je bio za šta“. To i nije tako značajno. Važno će biti kada je i koji odbornički saziv usvojio ove odluke. Zato pozivam sve odbornike da podrže sve odluke kako bismo mogli da nastavimo sa radom u interesu građana – kazao je on tada, a preneo list „Zrenjanin” u skupštinskom izveštaju.

Zato se na današnji dan, kada još uvek nemamo ispravnu pijaću vodu, sećamo ko je usvojio odluku o kupovini usluge prečišćavanja pijaće vode od „grupe Zilio – Sinerteh“.

M.M.

foto: arhiva lista „Zrenjanin“