DOM ZDRAVLJA: Onlajn priprema trudnica

Polivalentna patronažna služba održava časove obuke trudnica u sklopu Psihofizičke pripreme trudnica za porođaj već duži niz godina u prostorijama Doma zdravlja Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu.

– Zbog novonastale situacije, nismo u mogućnosti da organizujemo časove na način kao što smo činili do sada. Svesni smo potrebe i značaja ovog načina savetovanja i obuke naših trudnica, pa su patronažne sestre osmislile časove koji će se održavati onlajn, kako bi svaka zainteresovana trudnica mogla da ih prati iz svog doma. Časovi će se održavati utorkom i četvrtkom u 17 sati. Sve zainteresovane trudnice mogu da nam se jave na broj 023/511-503 (Telefonsko savetovalište Deca Srbije“), ili putem imejla obukatrudnica@dzzrenjanin.rs. Časovi će se održavati preko ZOOM aplikacije i svaka trudnica koja želi da prisustvuje časovima (kada se javi putem maila ili telefonski), dobice svoju šifru za ulazak na aplikaciju kao i uputstva za instaliranje aplikacije – saopštili su iz Doma zdravlja.

Teme ovih časova su delokrug rada Patronažne sestre, a odnose se na teorijski i praktični deo pomoću video prezentacije o značaju i prednosti dojenja, kupanje i nega novorođenčeta, uloga i priprema budućeg tate za dolazak bebe i obuka porodice.

U svrhu što bolje komunikacije, molimo vas da nam putem imejla šaljete pitanja i sugestije kako bismo što uspešnije organizovali ove časove, a vi bile obučene i spremne za najlepše trenutke koji vas očekuju – rekli su u Domu zdravlja.

L.Z.