Dostanić doveo RFZO u red!

Piše: Dalibor Bubnjević

Brojnim građanima je, donedavno, delovalo da u zrenjaninskoj filijali Fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) vlada anarhija. Greške su bile česte, liderstvo prvog čoveka bilo je skoro pa neprimećeno, redovi su neretko delovali kao beskrajni niz… U poslednjih nekoliko nedelja u navedenoj republičkoj instituciji došlo je do značajnih promena!
U rekordnom roku su obrađeni svi zaostali zahtevi za dobijanje novih zdravstvenih kartica. Nekadašnji scenario u kome korisnici u neizvesnosti čekaju da preuzmu ličnu ispravu, pretočen je u sasvim suprotnu okolnost – Fond poziva građane da dođu da bi dobili tražena dokumenta.
Šta je dovelo do navedenih promena? Odgovor je veoma jednostavan. Na čelo ovdašnje Filijale je došao mlad i sposoban čovek (Igor Dostanić). Najpre je sagledao stanje sa kojim se suočava, potom je procenio kapacitete kojima raspolaže i na kraju je počeo da dela. Rezultati su više nego impresivni.
Šteta što nema više kadrova poput Dostanića. Međutim, dugoročni problem nadilazi superiornost personalnih rešenja. Žalosno je da, nakon viševekovne srpske državnosti, sistem ne postoji. Sve je i dalje zasnovano na (ne)jakim plećima pojedinca.