DRUGA PO REDU „VELIKA NAGRADA ZRENJANINA“: Motociklizam se vraća u grad

Moto-takmičenje „Velika nagrada Zrenjanina“ održava se u subotu i nedelju,15. i 16. septembra u industrijskoj zoni „Jugoistok“.

U subotu u 10 časova počinje trening, svečano otvaranje je u 14, a trke počinju u 14.30 časova. U nedelju će trening biti u 9 časova, trke počinju u 11.30, a supermoto takmičenje u 13.35 časova, najavili su organizatori iz Auto-moto saveza Srbije i Moto-kluba „Petrovgrad“.

– Očekuje se između 50 i 60 takmičara u svim disciplinama. Odgovoran je bio rad Moto-kluba Petrovgrad na pripremi staze, a zahvaljujemo se i gradonačelniku i njegovim pomoćnicima jer je organizovanje trke veliki posao za koji treba angažovati ogromnu mehanizaciju – rekao je potpredsednik Auto-moto saveza Srbije za moto-sport Božidar Mihajlović.

U pitanju je druga po redu „Velika nagrada Zrenjanina“, a ove godine prvi put će se voziti disciplina supermoto, koja se se u jednom delu vozi na travnatom terenu, odnosno zemljanoj podlozi, a u drugom izlazi na stazu.

Još jedna novost ove godine jeste da je sada zrenjaninska staza dobili licencu Auto-moto saveza Srbije sa mogućnošću dodatnog usavršavanja i proširenja za neke zahtevnije trke, izjavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Zrenjanin je nekada bio najjači grad što se tiče motociklizma, a imao je predstavnike i na svetskom prvenstvu, tako da se ovim događajem motociklizam ponovo vraća u Zrenjanin, zaključio je Darko Todorov Frajta, jedan od najboljih zrenjaninskih i srpskih motorista.

Na „Velikoj nagradi Zrenjanina“ nastupiće sedam domaćih takmičara, između ostalog – Nikola Krezić, Darko Prokin, Dragan Prokin, Srđan Ostojić…

M.M.

Foto: J. Nj. Drndak