DRUŠTVO PROTIV KORUPCIJE TRAŽI REŠENjE ZA GRADSKI I PRIGRADSKI PREVOZ

Građani traže organizaciju i komfornije autobuse
Društvo protiv korupcije (DRPKO) iz Zrenjanina podnelo je peticiju zrenjaninskom gradonačelniku Čedomiru Janjiću, sa predlogom za zajedničko rešavanje problema gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada.
Peticiju je potpisalo 1520 građana naseljenih mesta sa teritorije Grada, a u okviru projekta „Gde javni prevoz ide, zajednica raste”. Aktivisti DRPKO-a obišli su sva naseljena mesta oko Zrenjanina, saslušali probleme građana u vezi sa prigradskim prevozom i nakon temeljne analize načinili projektni predlog.
– Mi hoćemo da pokažemo da građani mogu direktno da utiču na kreiranje budžeta, i mimo odbornika koje su birali. Zbog toga smo obišli sva sela na teritoriji grada Zrenjanina, ukupno 22, održali sastanke u mesnim zajednicama. Na kraju je izrađen predlog, po projektu koji finansira kancelarija Evropske unije a cilj je da se na zadovoljstvo svih valjano reši gradski i prigradski saobraćaj – objašnjava Zoran Bašić, predsednik DRPKO-a. On napominje da su predlozi iz svih sela slični, da konačna destinacija iz seoskih pravaca ne bude glavna autobuska stanica.
S.SURLA

Opširnije u štampanom izdanju…