DRŽAVNO FINALE SPORTSKIH IGARA MLADIH U BEOGRADU: Šahista Branislav Parkajić drugi

Trinaestogodišnja šahista Branislav Parkajić osvojio je drugo mesto na državnom finalu Sportskih igara mladih, plasiravši se tako na regionalno takmičenje koje će se održati u Splitu krajem avgusta. Učestvovalo je još troje zrenjaninskih mladih šahista.

Finale Sportskih igara mladih održano je od 24. do 27. jula na beogradskoj Adi Ciganliji. Branislav se takmičio u konkurenciji dečaka do 15 godina starosti. Lazar Tešić je u kategoriji do 11 godina bio deveti, Nevena Dumanić je bila šesta među devojčicama do 15 godina, a Darija Popov je osvojila  sedmo mesto kod jedanaestogodišnjakinja.

Sportske igre mladih održavaju se po peti put i na njima učestvuju osnovci iz cele Srbije, koji se takmiče u deset disciplina – malom fudbalu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, igri između dve vatre, stonom tenisu, atletici, odbojci na pesku i šahu. Sportske igre mladih održavaju se i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini , čime su postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Najuspešnije ekipe i pojedinci putuju na međunarodno finale koje će se održati od 20. do 26. avgusta u Splitu.

M.M.

Foto: Šahovski savez Zrenjanin

branislav parkajic i trener sasa samolovac

Branislav i njegov trener Saša Samolovac