TOKOM AVGUSTA U KULTURNOM CENTRU FESTIVAL EVROPSKOG FILMA: Projekcije počinju u četvrtak

Ostvarenja sa Festivala evropskog filma po prvi put biće prikazana i u Zrenjaninu, i to od 2. do 24. avgusta. Projekcije će biti u maloj sali Kulturnog centra, četvrtkom i petkom od 21 čas. Ulaz je slobodan.

Zrenjaninska publika moći će da pogleda osam novih filmova evropske kinematografije.

Festival otvara kiparski film „Dečak na mostu“. Radnja ovog ostvarenja smeštena je u 1988. U naizgled idiličnom kiparskom selu, dvanaestogodišnji Sokrat bezbrižno provodi letnje dane u vožnji bicikla, uznemiravajući lokalno stanovništvo paljenjem vatrometa, sve dok se iznenada ne nađe u centru istrage ubistva koje otkriva tamnu porodičnu tajnu i zauvek menja njegov život. Suočen sa dilemom koja menja njegov život zauvek, Sokrat otkriva značenje ljubavi, lojalnosti porodici i hrabrosti.

U pitanju je sedmo izdanje Festivala evropskog filma, u godini koja je proglašena za godinu evropskog kulturnog nasleđa. Festival organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar u Beogradu u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) i Kulturnim centrom Zrenjanina.

M.M.

Festival Evropskog filma plakat 2018.