DVE VANREDNE AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI: Zalihe dragocene tečnosti na minimumu

Pored redovne akcije koja će u skladu sa godišnjim planom biti održana 25. avgusta, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin u terminu od 8 do 12 časova, zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi organizovaće tokom naredne nedelje i dve vanredne akcije:  23. avgusta u transfuziomobilu na parkingu pored Gradskog bazena u periodu od 16 do 19 časova i 28. avgusta, u transfuziomobilu na Trgu slobode (kod Gradske kuće) u periodu od 10 do 14 časova.

 

– Kontinuirano održavanje akcija i obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno je važno tokom letnjeg perioda kada su zalihe krvi na minimumu. Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve. Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi molimo dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa  da se odazovu akciji prikupljanja krvi – apeluju iz Crvenog krsta Zrenjanin

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kilograma telesne težine.