Kome (ne) smeta Zoran Protić?

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon ovonedeljne sednice Skupštine grada mnogo toga će biti jasnije! Dnevni red broji čak 42 tačke. Međutim, najveću pažnju javnosti privlače kadrovska rešenja. Prema nezvaničnim saznanjima, za člana Gradskog veća biće izabran Vojislav Arsenov, preduzetnik. On je aktuelni odbornik Srpske napredne stranke. Bogato iskustvo u privredi ga je preporučilo da se resorom ekonomije pozabavi u gradskoj vladi.
Skupština će konstatovati prestanak mandata Zorana Protića na mestu direktora JKP „Čistoća i zelenilo“. Njega će najverovatnije naslediti Nemanja Milinković, diplomirani inženjer građevine. Navedeni predlog SNS-a ne čudi poznavaoce ovdašnje političke scene. Reč je o jednom od osnivača stranke u Srednjem Banatu i odborniku u aktuelnom sazivu ovdašnjeg Parlamenta.
Najveća konfuzija je trenutno u Socijalističkoj partiji Srbije! Prema nezvaničnim podacima, sledbenici Ivice Dačića su predložili Zorana Protića za čelnika JKP „Gradska toplana“. Socijalisti smatraju da je ovaj diplomirani tehnolog uspšeno vodio „Čistoću“, pa samim tim zavređuje potporu partije. Sa navedenim stavom se ne slaže jedan čelnik Gradskog odbora SPS-a. Stiče se utisak da pokušava vlastiti interes da nametne iznad partijskog. Ukoliko se navedeni sukob interesa razreši do sednice lokalnog parlamenta, imaćemo novog direktora „Toplane“. U suprotnom, dosadašnji prvi čovek ovog javnog preduzeća (Ilija Svilar) moći će i dalje da uživa u čarima direktorske funkcije.