DVOBOJ MLADIH GOLMANA: Uspeh „Učinih“ čuvara mreže

Polaznici škole za golmane „Uča“ iz Srpske Crnje učestvovali su u trećem golmanskom dvoboju u Novom Sadu, koji je organizovala Škola golmana „VT“ čiji je trener i osnivač Vladimir Todorić. Učestvovali su takmičari raspoređeni u više uzrasnih kategorija od pionirskog do juniorskog statusa.

U disciplinama gde su se zahtevali golmanska brzina, veština i naravno broj odbrana ekipa koju je predvodio Goran Savin, trener u školi golmana „Uča“ imala je zapažen uspeh.
– Nastupilo je ukupno 19 golmana iz Srpske Crnje, Nove Crnje i Vojvode Stepe u konkurenciji 106 mladih čuvara mreže. Bilo je i takmičara iz okolnih zemalja, a uspeli smo da osvojimo tri treća mesta. To su ostvarili Milan Glišin, Stefan Kolundžić i Nikola Perin – ističe Goran Savin.
On dodaje da su na ovo nadmetanje krenuli u podmlađenom sastavu, ali da je cilj bio da se svima pruži šansa. Najmlađi predstavnici iz Srpske Crnje su bili Jana Ris, Nikolina Dacin, Vukašin Rođenkov i Mihajlo Ćirin. Svi oni su imali priliku da upoznaju golmana Sašu Todića, nekadašnjeg čuvara mreže zrenjaninskog Proletera, zatim internacionalca u Ukrajini, a sada trenera u selekciji Tajlanda.

N. M.