DVODNEVNI MUZIČKI UGOĐAJ – ZAVRŠEN OSMI HORSKI FESTIVAL „SLOBODAN BURSAĆ”

Zrenjanin je rasadnik kvalitetnih muzičara

Pod vedrim nebom, praćeni ovacijama, u izmenjenim okolnostima nego prethodnih godina, ali povezani ljubavlju prema pevanju, članovi zrenjaninskih horova po osmi put odazvali su se pozivu da nastupe na Horskom festivalu „Slobodan Bursać”, održanom 11. i 12. septembra u amfiteatru Kulturnog centra.
Prema rečima Vladimira Stojkovića, direktora Festivala, publika je imala priliku da vidi i čuje nastupe ansambala koji su tokom pandemijske godine imali mogućnosti da rade i vežbaju. Kao što su mnogi veliki pisci izašli iz Gogoljevog „Šinjela”, dodaje on, tako je i većina zrenjaninskih pevača i horova, izašla iz velikog srca, duha i talenta Slobodana Bursaća, koji je zaslužan što Zrenjanin sa pravom nosi epitet „Grad horova”.

LJUBAV PREMA MUZICI JAČA OD ISKUŠENJA
– Maksimalno smo se potrudili da održimo kontinuitet i trajanje. Zrenjanin je rasadnik kvalitetnih pevača, na šta smo svi ponosni. Ovim smo dokazali da možemo da napravimo ozbiljan festival, bez gostiju, što je bila i naša početna ideja – rekao je Stojković.
Podsetio je da je dobar deo horova tokom 2020. teško opstajao, proba skoro da nije bilo, nastupi i događaji su otkazivani, ali je ljubav prema muzici bila jača od iskušenja.
Miroslava Malbaški
Foto: Tamara Rajić

Opširnije u štampanom izdanju