EKONOMSKO-TRGOVINSKА ŠKOLА NA TAKMIČENJIMA: Dva tima, dve nagrade

Finale takmičenja u rešavanju studije slučaja, održano nedavno na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, donelo je u Zrenjanin nova priznanja. Ekonomsko-trgovinsku školu na takmičenju su predstavljala dva tima maturanata. Tim 4/1 u sastavu Dragana Ilišković, Nađa Milićević, Sandra Bagljaš, Srđan Marković i Uroš Ilijašev, osvojio je prvo mesto. Njihova mentorka bila je profesorka Vesna Subu. Tim 4/3 Bojana Đurić i Una Vuletić, bio je drugoplasirani (mentor: profesor Željko Farkić).
Zadatak je bio osmisliti kreativna rešenja razvoja kompanije „Di cookie“ (zamišljena kompanija), napisati analizu i prezentovati je na takmičenju. Stručni žiri koji je ocenjivao radove činili su doc. dr Nenad Đokić, sa smera
мarketing, Žana Jurjević, asistent sa smera agrarna ekonomija i agrobiznis i Darko Krašovec, iz kompanije NELT- grupa.
Oba tima su se, prema oceni žirija, izdvojila po kvalitetu radova i načinu prezentacije u odnosu na ostale takmičare. Oni su osimislili i sam proizvod – integralne kolačiće, slatke i slane, zatim ambalažu sa porukom, promo prezentaciju. Na taj način, pokazali su stručno znanje, kreativnost, ali i maštovitost u osimišljavanju novih proizvoda.

M.B.

Foto sa sajta škole