EPIDEMIOLOŠKA SLIKA GRADA

Za nedelju dana troje novoobolelih

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga korona virus je za proteklih nedelju dana potvrđen kod tri osobe (porast sa 344 na 347 zaraženih). Najveći broj obolelih i dalje se registruje na teritoriji Grada Zrenjanina gde je bolest potvrđena u 275 slučajeva (75 u naseljenim mestima i 200 u užem delu grada). Prema podacima koje je saopštio Zavod za javno zdravlje, samo dva nova slučaja su otkrivena u odnosu na prošli izveštaj.
– Obolelih ima i u opštini Žitište – 26 lica, odnosno jedan novi slučaj u odnosu na prethodno saopštenje. U Novoj Crnji, Sečnju i Novom Bečeju stanje je nepromenjeno, a broj obolelih je 18 odnosno 14. Na bolničkom lečenju je 6, a u kućnoj izolaciji je 40 osoba pozitivnih na korona virus. Izlečeno je 279 pacijenata, dok je testirano 3.534 lica – rekao je dr Zdravko Ždrale, direktor Zavoda.
Krizni štab Republike Srbije preporučio je deset dana karantina za decu koja se vraćaju iz inostranstva. Doneta je odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do jedan sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa. Maksimalan broj osoba u zatvorenom prostoru i na javnim okupljanjima na otvorenom povećava se sa 10 na 30.
Od petka, 17. septembra, uvodiće se pojačan nadzor nad putnicima koji se vraćaju u našu zemlju, naročito turisti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, navodi se na zvaničnom sajtu N1.

M. Ml.