FABRIKA DETERDŽENTA U STEČAJU: Odloženo prvo poverilačko ročište

U zrenjaninskom Privrednom sudu danas nije održano prvo ročište namenjeno poveriocima „Beohemije Inhem” u stečaju. Za 13 časova predviđeno izjašnjavanje stečajnog upravnika o ekonomsko-finansijskom stanju pomenute fabrike deterdženta otkazano je na zahtev „VTB banke Beograd” koja je u međuvremenu tražila izuzeće predsednika zrenjaninskog Privrednog suda i postupajućeg sudije u ovom predmetu.

VTB banka Beograd” se svojevremeno žalila na rešenje o otvaranju stečaja u „Beohemiji Inhem”doo ali je sredinom juna njen zahtev odbijen pošto je proglašen za nedozvoljen. O zahtevu za izuzeće sudija Radomira Radojčića i Aleksandra Stoiljkovskog Privredni apelacioni sud odlučivaće po hitnom postupku i tek nakon odluke tog suda znaće se termin održavanja prvog poverilačkog ročišta i suda u kome će ono biti održano.

Uz saglasnost većinskih poverilaca, stečajni upravnik organizovao je proizvodnju u takozvanom praškastom delu fabrike, a od nedavno ovde radi i pogon za proizvodnju tečnih deterdženata, koji je zakupila beogradska firma „Poverhem”.
Z.D.

20150802beohemija begej puta