FINALE KARAVANA „IZAĐI MI NA TEGLU”: „Vesele Bosanke” iz Krajšnika treće

Posle celodnevnog takmičenja u Beogradu, u subotu 16. oktobra, titula najboljih majstora ajvara gastronomskog  karavana „Izađi mi na teglu“, otišla je u Dimitrovgrad. Vladimir Pavlov, kapiten ekipe „Najluđi osmeh”, krunisan je za kralja ajvara 2021. godine. U oštroj konkurenciji, drugo mesto pripalo je ekipi „Nezaborav” iz Laznice predstavljajući Grad Požarevac, dok je treće mesto osvojila ekipa „Vesele Bosanke” iz Krajišnika, opština Sečanj.

,,Vesele Bosanke” su po četvrti put ukrstile varjače u Beogradu na finalu karavana „Izađi mi na teglu”.

– Trud se isplatio. Jako smo srećne zbog svog uspeha – kaže kapitenka ekipe Mirjana Umićević. Sa njom su u velikom finalu bile Dragica Kovačević,  Dušanka Vukadinović, Svetlana Pilipović i Mica Vajagić.

Upitana za recept, Mirjana Umićević nam je rekla: –  Recept je paprika, so, šećer, ulje, dobra ekipa i mnogo ljubavi… Ostalo kako ga spremamo je i dalje naša mala tajna koju ćemo otkriti kad osvojimo prvo mesto u Srbiji, a nećemo odusti!

Učestovala je i ekipa „Zavičaj” iz Ravnog Topolovca, a sa ove dve ekipe sa žitištanskog „ukrštanja varjača”, bili su i predstavici Turističke organizacije.

M.Bečejac

Foto: ASŽ Krajišnik i zitiseonline