PETO IZDANJE „ZRENJANINSKOG POLUMARATONA” OKUPILO STOTINE LJUBITELJA TRČANJA

Pobednici Kipruto i Jevtić

Ulicama grada u nedelju, 3. oktobra, trčalo je nešto više od 600 učesnica i učesnika petog „Zrenjaninskog polumaratona”. Pobednici trke na 21 kilometar bili su kenijski dugoprugaš Stenli Kipruto i najbolja srpska maratonka, učesnica pet Olimpijskih igara Olivera Jevtić.
Kipruto, predstavnik „Mladosti” iz Užica, polumaraton je pretrčao za sat i devet minuta. Drugi je bio Velimir Bojović, član „Veki ran tima” iz Beograda (sat i 12 minuta), a treći Denis Firulović iz Kladova (sat i 15 minuta).
Olivera Jevtić, članica užičanske „Mladosti”, do cilja je stigla za jedan sat i 19 minuta. Druga je bila Tijana Kabić, predstavnica ARK „Somaraton” iz Sombora, (sat i 33 minuta), a treća Jelisaveta Jovičić iz „Veki ran tima” (sat i 41 minut).
U trci na sedam kilometara pobedila je Nevena Jovanović iz Beogradskog trkačkog kluba BRC (26 minuta), druga je bila Beograđanka Sandra Uzelac, a treće mesto je osvojila Vesna Vicko Bogišić iz AK Apatin. Kod muškaraca najbrži je bio Dušan Krstić iz Paraćina (24 minuta), drugi je na cilj stigao Vladimir Danko, član novosadskog tima „Triodži rejsing”, a treći Nenad Milosavljević (Generalštab Vojske Srbije).
Tri najbrža Zrenjaninca u polumaratonskoj trci bili su: Nikša Papić (sat i 19 minuta), Luka Čanji, član AK As 023 (sat i 32 minuta) i Veljko Torbica iz AK Proleter (sat i 33 minuta). Među sugrađankama su najbolje plasirane Jovana Stelkić (sat i 42 minuta), Dejana Cvejanov (sat i 55 minuta) i Dragana Kolarov (sat i 56 minuta).

M. Maričić
FOTO: J. D. Njegović

Opširnije u štampanom izdanju