FUDBAL: RADNIČKI ZRENJANIN UGOSTIO ASU POLITEHNIKU IZ RUMUNIJE

Susret prijateljau godini jubileja

Saradnja između Radničkog i ASU Politehnike iz Temišvara do skoro je podrazumevala susrete selekcija mlađih kategorija, a prvi put su se u subotu, u prijateljskom meču, susreli i seniorski timovi. Rumunima je to bila generalna proba pred nastavak sezone u Drugoj ligi i kojoj zauzimaju deseto mesto.
Radnički je ostavio dobar utisak u prvom poluvremenu kada je, golovima Predraga Radosavljevića i Bogdana Jovanova, vodio rezultatom 2:1. U nastavku utakmice trener domaćeg tima Predrag Kandić promenio je deset fudbalera, a gostujući upola manje, pa je to i bilo odlučujuće za preokret i pobedu Rumuna od 2:4.
– Mi smo još u fazi priprema i očekujemo da se novajlije što bolje uklope u tim. Pre svega, mislim na Miloša Savanovića i Slobodana Savića, pošto Igor Tatić trenutno ima problema sa povredom. Zadovoljni onim što je naš sastav pokazao u dosadašnjem delu priprema – kaže Darko Tošić, sportski direktor Radničkog.
Prelazni rok je završen, a iz Radničkog je otišao samo Vladimir Jeftić i to na pozajmicu u Vojvodinu 1928 iz Perleza. Ostali fudbaleri su odlučili da ostanu i bore se za mesto u prvoj postavi zrenjaninskog tima u srpskoligaškom takmičenju.

 

U narednom periodu Radnički je zakazao kontrolne utakmice sa Indeksom iz Novog Sada i sa Radničkim iz Sutjeske, a ove dve utakmice će se odigrati u prvim slobodnim terminima. U godini jubileja Zrenjaninci će, pre zvaničnog obeležavanja stotonu godina postojanja, odigrati još jednu međunarodnu utakmicu, a protivnik će im biti Ljuboten iz Tetova (Makedonija). Susret je zakazan za subotu, 2. mart u 14 časova. Dan kasnije je na programu susret Kupa FSP Zrenjanin, a protivnik je Vojvodina 1928 iz Perleza i taj meč počinje u 15 časova.
– Nismo želeli da odlažemo Kup zbog utakmice sa Ljubotenom, pa smo odlučili da taj meč igramo posle Kup utakmice, kada je i zakazan. To nam je mnogo manji problem nego da igramo u sredu – ističe Velibor Mladenović, sekretar FK Radnički Zrenjanin.

N. M.