GENERACIJA 2016/2020. ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Korak po korak do željenog cilja

Došao je i dugo iščekivani trenutak da vam vaše odeljenjske starešine podele diplome. Ova školska godina bila je drugačija zbog pandemije kovid-a 19. Međutim, vi ste se brzo prilagodili novonastaloj situaciji i uspešno završili srednju školu. Želim vam puno zdravlja, ali i snage i volje da savladate prepreke na koje ćete nailaziti u životu i da, korak po korak, stignete do svog željenog cilja. Nakon deset ili dvadeset godina, kada se ponovo sretnete kao generacija da proslavite godišnjicu mature, želim vam da na tu proslavu dođete zadovoljni, srećni i ostvareni kako na poslovnom tako i na privatnom planu – poručila je u svom obraćanju odlazećoj generaciji maturanata dr Marija Servo, direktorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla”.

SEDAM ODELJENJA SA 170 MATURANATA
Ova škola je na svečanosti održanoj 22. juna u Hotelu „Vojvodina” ispratila 170 učenika koji su sa uspehom odbranili maturski rad i dobili zaslužene diplome.
Odeljenje 3-5 završili su elektroinstalateri i elektromehaničari za termičke i rashladne uređaje čija je podrška bio razredni starešina Vladimir Jakšić. Razred 3-8, rukovaoce građevinskom mehanizacijom, ispratio je odeljenjski starešina Goran Babić.Đorđe Vlajnić bio je odeljenjski starešina još jednoj generaciji elektrotehničara energetike, razred 4-1. Odeljenje 4-2, elektrotehničare automatike, kroz četiri godine školovanja vodila je razredna Zdenka Armacki.
Oni koji su već krenuli putem informacionih tehnologija su učenici 4-3 – elektrotehničari računara, kojima je podrška bila razredna Maja Kvaščev.
Nastavu na mađarskom jeziku slušalo je 4-4m koje je steklo zvanje elektrotehničara računara, a ispratio ih je razredni starešina Imre Kelemen.
Jedino odeljenje arhitektonskih tehničara, koji jednog dana možda postanu poznate arhitekte ili građevinci, izvela je razredna Dubravka Rajnović.
Odličnih učenika u generaciji 2016/2020. je 54.


Ove godine izabrana su dva učenika generacije:
Bojan Mijanović 4-3 razreda, smera elektrotehničar računara i Kristian Mađar 3-8, smer rukovalac građevinskom mehanizacijom, koji su nagrađeni prigodnim poklonima i novčanim nagradama.

  • TESLINI VUKOVCI
    Vukova diploma je najznačajnije priznanje za svakog đaka, a „Teslinih” vukovaca je u ovoj generaciji desetoro:
    Ognjen Todorović, Mihajlo Sarić, Anđela Robal, Petar Popov, Vasilije Odžić, Bojan Mijanović, Marko Erdelji, Vuk Đermanović, Dušan Bibin – učenici 4-3 odeljenja i Kristian Mađar, učenik 3-8 razreda.

Miroslava Malbaški
Foto: Foto-studio „Fleš”